Mei Suprise..

Exam .


Hey , assalamualaikum semua ! hari ni sangat la happy , ya ! nak tau sebab apa ?? Sebab aku dah abis Ujian Pertengahan Tahun ! Yeah , soalan tu kebanyakannya semua susah susah .

Bahasa Melayu : Agak la senang , tapi kat kata imbuhan tu yg tak jumpa jumpa ! Paper ni tadak objektif , First time , jawab yang tadak objektif ! aku tinggal 1 soalan tentang peribahasa tuh rugi 1 markah !

Sejarah : Kebanyakannya objektif  50 soalan tapi ada esei kat last paper. uishhh ! payah , hentam saja , hehe .

Bahasa Inggeris  : Yang ni aku suka ! tapi time nak cari grammar tu yang confuse , yang aku suka tu pun buat esei . 3 esei memang kena perah otak arhhh ! teacher bagitau , tulis esei tu ikut kita tapi kena logik arhhh .

Geografi : Teramat la susah , aku baca benda lain , benda lain yg masuk ! banyak nama tempat yg masuk . aku baca baca blur terus .

Sains : Kena bagi cadangan dan buat ayat sendiri ! dia bagi karangan ringkas dan gambar , pastu kena buat cadangan bagai . Cuma nak cakap payah and payah and payah !

Kemahiran Hidup : Soalan banyak masuk form 1 ,2 ! aku just baca sikit sikit , pastu soalan esei belakang tu tentang resepi cucur badak !  Time tu aku cakap " ala senang ja " haha ! aku buat resepi aku sendiri .

Agama : Nak kata senang tu boleh la , ustazah dah bagi nota so kita hafal la , alhamdulillah , masuk la sikit .

Math : Susah sangat , tak tau nak kata apa . Time exam math tadi pun rasa mengantuk ja then banyak soalan aku tinggal . Taniah buat aku . haha !



          


Anak saudar baru .




Kakak aku selamat melahirkan pada 15 Mei 2014 bersamaan hari khamis .Jam 8 pagi , Dah lama dah , tapi sekarang baru nak update ! Tengok mata baby boy ni lagu moksu dia  ! hahahahahah *gelakperasan* . Sepet ja . Ni yang buat moksu jeles . Selamat lahir ke bumi ni wahai sayangku semoga menjadi anak yang soleh , berbakti dan taat pada ibu bapa tau .



Rancang Cuti Sekolah


Tidur rumah.